sâmbătă, 4 august 2012

popa plateste dezinformarea ?




Aproape de fiecare data cand citesc presa gasesc articole cu un titlu bombastic care ma infioara. Stau si ma gandesc,sa fie o lipsa totala de simt tehnic, sa fie o reclama mascata sau pentru a fi citite articolele se publica orice stupizenie.                                                                                        Astazi intr-o foaie  d-na. Alina Strugariu ne informeaza:  
                                                                                                                        Reprezentanţii Regiei Autonome de Tramvai Timişoara au găsit soluţia pentru ca oamenii să nu mai facă saună în mijloacele de transport în comun: foliile termice. Aceştia intenţionează să aplice astfel de folii pe geamurile tramvaielor după ce au fost montate pe troleibuze şi autobuze.
     
                                                                                                                                                                    Oficialii regiei ( RELIGIEI...) (cine oare, cine oare) spun că aceste folii sunt eficiente pentru că in perioada verii împiedică razele soarelui să pătrundă în interiorul mijloacelor de transport, iar pe perioada iernii păstrează căldura.  
Sefa Biroului Relaţii Publice din cadrul RATT, Silvia Oprea ne transmite o informatie tare              „RATT a montat pe toate troleibuzele şi autobuzele din parcul auto pe care îl are la dispoziţie folie termică( si cu efect sculativ), în vederea reducerii consumului de energie electrică şi combustibil, precum şi pentru sporirea confortului călătorilor.

De "necuratu" ne apara totemurile fecaloide ,minjelile care predomina pe toti peretii tramvaielor si la care onorata conducere nu a gasit inca solutie ....dar cauta.Insa nu vrea sa le stearga... costa scumuuuuuump o carpa , diluant si mana de lucru ...ca de gard nu mai vorbim...
Un verset "satanic" din fecaloid sta marturie si pe peretele portii de pe Take Ionescu...NO COMMENT!

În viitorul apropiat, RATT intenţionează să aplice acest tip de folie şi pe geamurile tramvaielor.  Aplicarea s-a făcut în etape, începând cu această primăvară. Rolul foliei este acela de a împiedica pătrunderea razelor solare în interiorul vehiculului, astfel reducându-se efectul de seră din interiorul mijloacelor de transport în comun, dar şi a consumului de energie electrică şi combustibil. De asemenea, pe timp de iarnă folia păstrează căldura în mijloacele de transport în comun”.                                                                                               Brava natiune o folie reflectorizanta care impiedica patrunderea razelor solare in cupeu va reduce consumurile de energie electrica si combustibil. Noutatea ar trebui comunicata suedejilor deoarece sigur premiul Nobel va fi dirijat catre noua cercetatoare.                                                     Apropo doama, sefa a birou relatii publice, la cat estimati econimia de energie electrica si combustibil ? 
Dupa parerea domnului Traian R, unul dintre marii specialistii ai regiei trebuie sa ne asteptam ca in sezonul rece, prin aplicarea MINUNII reducerea consumului de energie electrica si combustibil sa fie cel putin 20-30%  din consumul lunar actual.
Doamna sau domnisoara  Silvia Oprea terminati cu brasoavele. Efectul din timpul verii se va simtii daca va functiona normal instalatia de clima si  daca reparati sistemele de deschidere a giamurilor,  dar ar fi cazul sa terminati cu prostiile legate de economia de energie electrica si carburant.
Legat de consumul de energie electrica va recumand sa cercetai si sa analizati urmatoarelor probleme;
-       Posibilitatea de decuplare a instalatieiu de incalzire a tramvaielor de vatman. In acest moment instalatia nu se poate decupla decat in depou, iar unele tramvaie circula cu instalatia in functiune si la temperaturi exterioare de 20 gr.C
-       Reparati cablurile de alimentare a retelei de transport in comun pentru a nu mai fi obligati sa legati in scurt circuit doua sau trei sectoare. Nu de alta dar curentii cresc, firul de contact se decaleste iar domnul JOUL ne trage de urechi.
-       Izolati cladirile pentru a micsora pierderile termice.
-       Pastrati un raport optim intre consumul de energie electrica la transportul electric  si nr. de transformatoare in functiune in substatiile de transformare redresare
Stimata Silvia Oprea va las bucuria de a gasi si alte masuri de economisire a consumurilor, masuri reale nu BASME CU FETI FRUMOSI SI ZANE.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu