marți, 11 decembrie 2012

S-a pregatit RATT-ul pentru iarna?


Opinia Timisoarei 11 decembrie, 2012 - Roxana Deaconescu

TIMISOARA. Nicio firma nu s-a miscat bine, dar in Timisoara nu a existat niciun blocaj in trafic! Sunt cuvintele primarului Nicolae Robu care le-a spus timisorenilor furiosi pe felul cum s-a facut deszapezirea in oras ca sunt “partizani politici” si ca din punctul lui de vedere s-a curatat cum trebuie, cat s-a putut. Culmea, tot el recunoaste insa mai apoi ca nu e multumit de societatile implicate in activitatea de deszapezire.

Zilele acestea, timisorenii care circula cu RATT au fost nevoiti sa inghete chiar si cate o ora in statii in asteptarea mijloacelor de transport in comun. Cele mai mari probleme au fost cu tramvaiele, care au circulat extrem de greu. In plus, intr-o singura zi au deraiat foarte multe garnituri, iar cele 2 echipe de interventie ale RATT abia le-au putut redresa pe toate.

Edilul Timisoarei, Nicolae Robu, cauta tapi ispasitori si da vina pe RATT pentru modul in care s-a circulat. Aceasta, dupa ce a recunoscut ca cei care s-au ocupat de deszapezire au aruncat zapada pe sinele de tramvai, unde a inghetat si a provocat sariturile vagoanelor de pe linii. De vina pare sa fie Ioan Goia, seful RATT, care nu gestioneaza cum trebuie situatia.

“Nu i-am cerut demisia, i-am spus ca este foarte aproape de a receptiona un mesaj ca cel pe care l-a receptionat Liviu Barbu, seful ADP. Daca nu se pun lucrurile la punct, acesta era mesajul: <veti primi mesajul: dati-va demisia!>”, a spus Robu, aratandu-se foarte nemultumit de starea tramvaielor si de modul in care RATT a reusit sa-si curete liniile si statiile mijloacelor de transport in comun.

“S-a stat frecvent jumatate de ora in asteptarea mijloacelor de transport in comun. Parcul de tramvaie este necorespunzator. Astazi (n.r. marti) au iesit pe traseu cu 5 tramvaie mai putin decat intr-o zi obisnuita. N-au avut niciun plug, au cumparat 2 pluguri. Am plecat de la situatia in care n-au avut pluguri. Cu numai doua pluguri se pot incadra in suma de 15.000 de euro. Vom mai cumpara inca 2 pe alte companii care le iau pentru nevoile lor si o sa le imprumute si RATT”, a mai precizat primarul Timisoarei.

Cat despre faptul ca muncitorii Retim si SDM au aruncat zapada pe sinele de tramvai, Robu a recunoscut fenomenul.

“Este adevarat. Si RATT trebuiee sa se ocupe de deszapezirea sinelor. Ei trebuie sa ia aceasta zapada si sa o transporte. Normal ca o parte din zapada ajunge si peste linii, este inevitabil lucrul acesta. Cum ar fi normal? Sa opreasca acele utilaje si sa curete liniile de tramvai?”, a conchis edilul.

Stimate domnule primar ar fi trebuit sa stiti deja ca popa e total dezinteresat de transportul electric din Timisoara.
Pentru a va lamuri despre interesul pe care il are pentru transportul cu tramvaiele va rog sa-i puneti urmatoarele intrebari
- cati METRI de linie au fost polizati pentru inlaturarea uzurii ondulatorii in perioada mandatului sau
- cate macaze automate functioneaza in Timisoara
- cate ungatoare automate functioneaza in Timisoara
- la cate tramvaie se face intretinerea zilnica

Avand in vedere ca suntem in al doilea an in care zapada ne termina intrebati-l

- cate pluguri a montat popa pe vagoanele de tramvai?                                                                       Pentru ca transportul in comun cu tramvaiele sa poata sa se desfasoare in conditii cat de cat normale ar trebui ca in circulatie sa fie cel putin 10 tramvaie prevazute cu pluguri de dezapezire. Aici domnule primar ar trebui sa instruiti si firmele care fac dezapezirea pentru a nu se impinge niciodata zapada pe liniile de tramvai.
- la cate macaze din intersecti mai functoneaza sistemul de dezapezire, sistem care pana la preluarea regiei de catre popa functiona in toare intersectiile
- cate oare au circulat noaptea vagoanele cu dev serviciu dotate cu pluguri

Stimate domnule primar cum puteti accepta ca nici o statie de tramvai, autobuz sau troleibuz sa nu fie curatata. Incercati sa circulati cu transportul in comun si veti vedea ca numai daca ai cizme in picioare poti ramane cu ciorapii uscati.                                                                                   Si toate acestea s-au intamplat deoarece popa a fost omul de casa a lui don Gigi, iar laceul nu a fost tras la raspundere.


Traiesc inca cu speranta ca nu veti putea gandi la fel ca don gigi - popa a fost cel mai bun conducator pe care la avut RATT si ca veti scapa orasul de acest individ sinistru cat mai repede



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu