marți, 5 martie 2013

Pisculita e implicat si la RATT

Are sau n-are Primaria Timisoara contract cu Rosign?

indicatoare rutiere
Are sau n-are Primaria Timisoara contract cu Rosign?
Primăria Timișoara plătește o firmă cu care nu mai are contract! Cel puțin așa susține democrat-liberalul Simion Moșiu, conform căruia contractul cu Rosign, societate pe acțiuni, nu există. Municipalitatea a încheiat, în 2001, un contract pe 14 ani cu Rosign, societate cu răspundere limitată. Democrat-liberalii cer primarului Nicolae Robu să facă public acest act.
Rosign are monopol până în 2015 pe lucrările de semnalizare rutieră din Timişoara și nu are nici măcar nevoie de avizul Comisiei de circulație pentru a amplasa orice indicatoare dorește. În 2012 Rosign a păpat aproximativ două milioane de euro din bani publici, transformând Timişoara în, probabil, cel mai semnalizat oraş din Europa. S-a ajuns în situația penibilă în care pe aproape fiecare stâlp din oraș există cel puțin un semn de circulaţie.
Ciudat este că în momentul în care a primit monopol pe semnalizarea din Timişoara, Rosign nici măcar nu exista la Registrul Comerţului! Hotărârea de consiliu care o făcea stăpână pe indicatoare e datată 30 octombrie 2001, iar Rosign a primit număr de înregistrare de la Registrul Comerțului abia pe 13 noiembrie 2001.
Şase ani mai târziu a apărut o altă ilegalitate. „În 2007 Rosign devine din SRL societate pe acţiuni. Nu există nicio notificare de consiliu local pentru această schimbare. Ce înseamnă să plătești, timp de mai mulți ani, milioane de euro unei firme cu care nu ai contract? Nu înţeleg cum primarul spune că au un contract beton care nu poate fi atacat”, afirmă Simion Moşiu.
Curtea de Conturi a găsit şi ea nereguli la Rosign, dar nimic nu s-a schimbat, nici măcar după controalele comandate de Nicolae Robu pe relaţia PMT – Rosign. „Din actele de la Rosign rezultă totalul lucrărilor efectuate și executate lunar. Eliberarea unei facturi reprezintă un act de natură penală și asta nu o spun eu, ci Curtea de Conturi și Ministerul Finanțelor. Cerem Primăriei Timișoara să facă public respectivul contract, să vedem şi noi cât de beton este. Nu există nicio evidență a semnelor și a locurilor unde au fost montate”, mai susţine Moşiu.
Nemulţumirea PD-L îl vizează direct pe Nicolae Robu. Până în 2012, municipalitatea a plătit doar aproximativ un milion de euro firmei Rosign. Din 2012 însă, suma efectiv s-a dublat. Surse din PD-L Timiş susţin că în spatele afacerii stă Culiţă Chiş, şeful Direcţiei Transporturi din PMT. Fratele acestuia ar fi implicat tare de tot în mega-afacerea Rosign.

Un comentariu:

  1. felicitari ! Urmarim cu interes! regretam ca nu s-a schimbat nimic! suntem dezamagiti de primar...

    RăspundețiȘtergere