duminică, 23 iunie 2013

Minciuna, viclenia, calomnia pot fi mai groazice decat gloantele unui revolver



Minciuna, viclenia, calomnia pot fi mai groazice decat gloantele unui revolver

 


Anul trecul, datoriile Regiei Autonome de Transport in Comun din Timisoara catre ANAF erau  in valoare de aproximativ 63 de milioane de lei.                                                                   Proiectul privind aprobarea unei scrisori de garantie in valoare de 75 de milioane de lei se afla pe mesele alesilor locali . La acea data popa spunea “Noi vrem sa obtinem o scrisoare de garantie. Daca se poate sa luam credit, luam credit, ca sa ne acoperim aceste datorii. Garantia pe care ne-ar da-o Primaria asigura la ANAF plata datoriilor pe 5 ani. Avem datorii cam la 44 de milioane de lei, cumulate in 3-4 ani si putin peste 15 milioane de lei adunati din dobanzi si penalitati”.
popa, un pervers notoriu mai spunea: “Banca ne face dosarul pentru scrisorile de garantie pentru imprumut, sa vedem cum negociem mai bine. Daca dobanzile sunt mai mici pentru scrisoare, mergem pe scrisoare, daca sunt mai mici pe credit, mergem pe credit. Daca am lua creditul, am plati la ANAF tot si as ramane cu credit pe banca. E mai rentabil uneori sa platim la banca decat la ANAF. Sincer, eu as vrea sa luam credit, sa platim la zi tot”.
La acea data, potrivit referatului care insotea proiectul de hotarare al Consiliului Local Timisoara asigura garantiile necesare pentru stingerea obligatiilor fiscale ale RATT in suma totala de 62.476.126 lei. Valoarea garantiilor rma sa fie stabilita in 2 cazuri.  
In prima varianta, pentru esalonarea la plata a datoriilor pe o perioada de 5 ani prin contractarea unei scrisori de garantie bancara, pentru garantarea acestor plati, avand ca si garant Primaria Timisoarei. Scrisoarea ar urma sa fie valabila 63 de luni, iar valoarea ei avea 73.827.100 de lei.   
 In cea de-a doua varianta, in cazul in care RATT lua credit pentru achitarea datoriilor, avand ca si garant Primaria Timisoarei, valoarea garantiei acoperea valoarea creditului in suma de 62.476.126 de lei, plus o garantie suplimentara de 10% pentru dobanzi si comisioane. In cazul creditului, un procent de pana la 80% era garantat de stat, prin banca, urmand ca municipalitatea sa dea asigurari doar pentru diferenta.
Si toate aceste datorii au aparut datorita faptului ca:
-       don gigi a acordat gratuitati neacoperite de subventii
-       penru ca triumviratul don gigi, pisculta, popa sa ramana sudat, popa, profitand de prostia si lasitatea unor angajati din primarie nu a solicitat plata subventiilor, dar atentie trimitea inchiderile in care ele erau evidentiate!!!!!
Rezultatul a fost undeva daramator pentru primarie cand,  la instalarea noii conduceri toate datoriile au trebuit platite. Un raport al Curtii de Conturi poate fi discutat, dar in proportie de 99% se executa.
Acum se pare ca popa lanseaza aceiasi politica:
-       gratuitatiile au fost acceptate desi ele s-au marit, deci gaura la RATT nu mai poate fi peticita
-       popa, il convinge pe primar ca nu are nevoie se subventii, dar in mod sigur  in rapoartele lunare pe care nimeni nu le ia in condiderare ele sunt stipulate. A se urmari bilantul contabil al RATT unde un capitol aparte il reprezinta subventiile. Ce conteaza ca ele nu sunt solicitate ele raman acolo, pe popa nu-l schimba nimeni, iar primarii se si scimba!
-       popa, un pupincurist notoriu, si-a inceput activitatea la noul primar, propunandu-i TRANSPORTUL IN COMUN GRATIS! El nu cere bani, el e de gasca, ce conteaza ca transportul in comun  se duce dracului. De fapt ce ne mai trebuie tramvaie, citeam pe fituici ca in curand vom avea un transport in comun cu bicicletele :).
Atata timp cat la nivelul primariei, personalul abilitat sa se ocupe de transportul in comun se ocupa numai de taximetre in cel mai scurt timp vom ramane fara transportul in comun electric.
DAR CE CONTEAZA ACEASTA, popa infloreste si cu evlavie se roaga in fostul depou de tramvaie pentru PROSPERITATE, dar binenteles numai la buzunarul propriu:)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu