vineri, 10 februarie 2012

Cand nu sti sa te aperi platesti


Astazi  a aparut intr-o foaie din Timisoara un articol redactat in stilul propriu, astfel incat pentru a intelege situatia am sa fac unele complectari.                                                                             Liberalii vor să-l numească pe IonuÅ£ Nasleu în Consiliul de AdministraÅ£ie al RATT după ce acesta ÅŸi-a dat demisia din funcÅ£ia de director adjunct al Regiei, în luna noiembrie a anului trecut, acuzând managementul defectuos existent la nivelul instituÅ£iei. Directorul general al RATT spune că Nasleu a primit peste 30 de sancÅ£iuni cât a fost adjunct. Nasleu crede că eventuala sa întoarcere deranjează pentru că banul public este cheltuit iresponsabil.                                                                                                                                ÃŽn noiembrie 2011, IonuÅ£ Nasleu anunÅ£a, într-o conferinţă de presă la PNL TimiÅŸ, că a decis să demisioneze din funcÅ£ia de director adjunct al RATT ÅŸi acuza conducerea Regiei de lipsă de transparenţă ÅŸi management defectuos. Directorul general al RATT, Ioan Goia, refuza atunci să comenteze situaÅ£ia.                                                                                 Cert este că liberalii l-ar dori din nou pe Nasleu la RATT. PNL TimiÅŸ a depus o cerere la primărie prin care cere înlocuirea unuia dintre membrii Consiliului de AdministraÅ£ie al RATT, Edmund Szilveszter, cu nimeni altul decât IonuÅ£ Naselu.                                    Oficialii municipalităţii spun că lucrurile nu sunt atât de simple pentru că a intrat în vigoare o nouă Ordonanţă de Urgenţă a Guvernului, OUG 109/ 2011, care spune că pentru desemnarea membrilor consiliilor de administraÈ›ie trebuie organizată o procedură de selecÈ›ie, un concurs, când se vacantează acestea. Mai exact, reprezentanÅ£ii primăriei spun că Szilveszter nu poate fi pur È™i simplu înlocuit cu Nasleu pe criteriu politic, cum se făceau numirile în consiliile de administraÈ›ie până acum. Administratorii nominalizaÈ›i trebuie apoi validaÈ›i de către Consiliul Local.
Nasleu a fost întâi dispecer la RATT                                                                         Directorul general al RATT, Ioan Goia, spune acum că activitatea lui Nasleu a lăsat de dorit în trecut, ba mai mult că fostul adjunct ar fi primit zeci de sancÅ£iuni. popa minte ca de obicei  .Naslau a fost numit peste capul sau lucru de  neacceptat in feuda proprie RATT si in consecinta a procedat in asa fel incat in momentul in care putea sa-l zboare sa aiba motive. „Domnul Nasleu a fost angajat prima dată ca dispecer – dispecer central la dirijat mijloace de transport în comun – cu contract individual de muncă, după care a fost numit, printr-un act adiÈ›ional, director adjunct pe un an. Din nou minte. L-a angajat ca dispecer pentru ca la data respectiiva era in proces cu fostii colegi, ingineri, juristi, economisti dati afara, preocese pierdute de popa pebtru care a regia aplatit angajatiilor daune de 625.610 lei si nu putea sa-l angajeze pe alt post.Era responsabil cu partea de exploatare, cu partea de bază, trebuia să se ocupe de tot ceea ce înseamnă mijloace de transport în comun. Cu activitatea profesională nu a fost prea în regulă treaba, popa minte din nou. Nu precizeaza ca subalternii lui Naslau - Radulescu, Crisan si alti nu aveau voie sa primeasca ordine direct de la Naslau ci numai prin patrafirul popii,a fost atenÈ›ionat È™i sancÅ£ionat de nenumărate ori pentru lipsa de urmărire, supraveghere È™i control a activității de exploatare tehnică È™i comercială a troleibuzelor autobuzelor È™i tramvaielor. La fiecare interventie pooa minte sau nu spune adevarul. A inventat o sanctiune numita atentionare, care in legislatie nu e considerata sanctiune, dar pe care popa o tine la serviciul personal si o foloseste cand are nevoie. Persoanele care l-au dat in judecata pentru aceasta porcarie AU CASTIGAT, dar cei care nu-i cunosc fata mizerabila a popii o musca. Å¢inând cont de modul cum È™i-a desfăşurat activitatea nu mai puteam să îi prelungesc contractul”, ne-a declarat Goia.                       Asta e minciuna care le intrece pe toate. Daca Naslau nu-si dadea demisia si acum era director la RATT. popa, un las notoriu, niciodata nu ar fi indraznit sa-l infrunte pe ROBU cel care la impus pe Naslau director la RATT

Director adjunct cu peste 30 de sancÅ£iuni                                                                         Fostul director adjunct al RATT, IonuÅ£ Nasleu, crede că se agită apele din cauză că prezenÅ£a sa în Consiliul de AdministraÅ£ie al Regiei i-ar crea probleme lui Goia. Perfect adevarat, sedintele de consiliu ar putea fi inregistrate pe reportofon cea ce ar fi deosebit de grav.                                                                                                             „Eu nu sunt o marionetă ÅŸi nu am fost de acord cu majoritatea deciziilor lui ÅŸi modul în care conduce RATT. Doresc să mă întorc pe un post neremunerat pentru că eu cred că prin întoarcerea mea acolo pot să urmăresc mai bine ceea ce se întâmplă la RATT ÅŸi să mă implic în activitatea Regiei. Consiliul de AdministraÅ£ie cam decide ce face directorul. Cred că acolo este un management defectuos. Cei care nu doresc o activitate corectă acolo sunt deranjaÅ£i de eventuala mea întoarcere. Noi avem un loc în Consiliul de AdministraÅ£ie, dar omul respectiv are o firmă ÅŸi nu mai are timp să se ocupe de această activitate. Dacă eu trebuie să dau concurs atunci să dea toÅ£i”, spune Nasleu.  Aici Naslau o intoarce ca la Ploiesti. La RATT se fura ca-n codru cu aprobarea lui Don GIGI, iar Naslau stie ca popa are dosar deschis la DNA.                                      Fostul director adjunct al RATT susÅ£ine că Goia a urmărit cu tot dinadinsul să-l sancÅ£ioneze, ceea ce s-a ÅŸi întâmplat în repetate rânduri.                                             „Goia era deranjat că nu eram de acord cu deciziile lui. De ce nu a spus de sancÅ£uini când am plecat. Până acum era o înÅ£elegere generală, eu le cam stric feng-shui-ul pentru că eu nu voi fi niciodată de acord cu cheltuirea iresponsabilă a banului public. Am primit sancÅ£iuni pe bandă rulantă, peste 30 de sancÅ£iuni. Una dintre ele era pentru că curgea apa de la pisoarul de la baia de pe palierul meu, la sediul din DâmboviÅ£a, unde avem eu birou. Alta a fost pentru că erau murdare tramvaiele. Nu le-am contestat pentru că nu am vrut să târăsc RATT-ul prin tribunale, dar unii lideri de sindicat care au fost sancÅ£ionaÅ£i au câştigat apoi în instanţă. Tot ce face Goia face împotriva RATT, cred eu, cu acceptul celor din primărie, e omerta”, a adăugat Nasleu.                               Liberalul spune că dacă pentru a face parte din Consiliul de AdministraÅ£ie al RATT trebuie să se prezinte la un concurs o va face.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu