luni, 6 februarie 2012

Urmeaza si altii????????????

Nicusor Miut, trimis in judecata de DNA pentru abuz in serviciu

Nicusor Miut, trimis in judecata de DNA pentru abuz in serviciu
Se face lumină în cazul demisiei fostului şef al Direcţiei de Patrimoniu de la Primăria Timişoara, Nicuşor Miuţ. Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Timişoara au dispus trimiterea în judecată a lui Miuţ şi a altor angajaţi ai municipalităţii timişorene pentru abuz în serviciu contra intereselor publice şi alte infracţiuni.

Reprezentanţii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au anunţat că s-a dispus trimiterea în judecată a fostului şef al Direcţiei de Patrimoniu a Primăriei Timişoara, Nicuşor Miuţ, şi a trei angajaţi ai municipalităţii – Petru Opra, Octavian Aurel Roşca şi Marius Valentin Voicu, în sarcina cărora s-a reţinut infracţiunea de abuz în serviciu contra intereselor publice, având ca rezultat obţinerea, pentru altul, de avantaje patrimoniale, în formă calificată şi continuată. Totodată, a fost trimis în judecată şi un executor de la Direcţia de Patrimoniu a Primăriei Timişoara, Florin Chiriţescu, pentru mărturie mincinoasă şi folosirea de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii, potrivit DNA.
„În perioada 2003-2010, inculpaţii Miuţ Nicuşor, Opra Petru, Roşca Octavian Aurel, Voicu Marius Valentin, în calitate de şef al direcţiei Patrimoniu din Primăria Timişoara, respectiv de consilieri angajaţi la aceeaşi instituţie, şi-au încălcat atribuţiile de serviciu prin aceea că au înlesnit închirierea, la un preţ modic, şi ulterior prelungirea contractului de închiriere, de către o societate comercială privată, a Bazei Sportive şi de Agrement situată în Timişoara – Zona Stadion, ce aparţine Primăriei Municipiului Timişoara”, se arată în rechizitoriul întocmit de procurori.
Bugetul local a fost prejudiciat cu aproape 228.000 de euro potrivit reprezentanţilor DNA.
„S-a creat un prejudiciu de 850.350 lei (echivalent a aproximativ 227.366 euro) în dauna bugetului Primăriei Timişoara, sumă ce reprezintă avantajul patrimonial obţinut de SC Elaine S.R.L. Modalitatea de acţiune a primilor patru inculpaţi ce a avut ca rezultat prejudicierea bugetului primăriei a constat în organizarea, în anul 2003, a unei licitaţii în cursul căreia au fost încălcate mai multe norme legale, în urma căreia i se asigura S.C. Elaine S.R.L. dreptul de utilizare a Bazei Sportive şi de Agrement, închirierea pe o perioadă scurtă de timp, la un preţ modic calculat de către inculpatul Opra Petru cu încălcarea normelor legale a unei părţi din acea bază şi prelungirea ulterioară pe o perioadă mare de timp (5 ani) a contractului, contrar prevederilor legale (…). Toate acestea au condus la păstrarea beneficiului obţinut de societatea comercială care a utilizat în realitate o suprafaţă mai mare cu 12.168 mp decât cea menţionată în contract, fără a achita chiria aferentă”, precizează oficialii Ministerului Public.
Reprezentanţii DNA au mai arătat că, în timpul cercetărilor, Florin Chiriţescu l-ar fi avertizat pe administratorul societăţii care a beneficiat de contractul de închiriere asupra activităţii procurorilor, deşi a declarat că nu îl cunoştea şi nu l-a contactat.
Pentru recuperarea prejudiciului a fost instituit sechestru asigurător asupra unor bunuri imobile aparţinând inculpaţilor.
Dosarul a fost înaintat spre judecare la Judecătoria Timişoara.
Unul dintre cei mai vechi funcţionari ai municipalităţii, Nicuşor Miuţ, a demisionat de la Primăria Timişoara anul trecut, mai exact în mai 2011.
Miuţ anunţa atunci că a decis să plece în sectorul privat şi invoca salariul mic pe care îl încasa de la primărie, după ce retribuţia sa lunară a fost diminuată ca urmare a măsurilor de austeritate impuse de Guvern şi a ajuns la 2.700 de lei, spunea chiar fostul şef de la Patrimoniu.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu