marți, 26 iunie 2012

Cand va incepe curatenia?

La Timişoara, asfaltarea pe bani publici se face ca la 'firma lui tata'. Directorul Culiţă Chiş are probleme cu urechea şi nu răspunde la telefoanele jurnaliştilor  gianina.sumandan@renasterea.ro                                                   La Timişoara, asfaltarea pe bani publici se face ca la 'firma lu' tata'. Directorul Culiţă Chiş are probleme cu urechea şi nu răspunde la telefoanele jurnaliştilor


stăzi, de pildă, o mână de muncitori, apăruţi parcă din neant, s-a apucat să toarne asfalt pe unul dintre trotuarele din centrul Timişoarei (pe Bulevardul Republicii), fără a anunţa pe nimeni.

Aşa se face că, după ora 10 dimineaţa, imediat după ce s-au deschis magazinele de pe bulevard, au sosit şi muncitorii. Până să se dezmeticească cineva, toate magazinele din zonă s-au umplut de bitumul încins, cărat de clienţi pe tălpile pantofilor.

"Măcar de ne-ar fi anunţat, să ştim şi noi ce facem. După ce am deschis, au venit şi ei. Nu puteau să înceapă mai de dimineaţă lucrul?", a exclamat agentul de pază al unuia dintre cele mai cunoscute magazine din zonă.

După ce au încercat (nu peste tot cu succes) să scoată smoala care s-a lipit de podea, în unele magazine, angajaţii au aşternut pe jos cartoane. Zelul muncitorilor însă nu a trecut neobservat, aceştia fiind umpluţi cu vorbe de "respect" atât de trecători, cât şi de reprezentanţii magazinelor şi băncilor de pe bulevard.

Responsabil sau reponsabili pentru această lucrare nu am găsit. Deocamdată, la Primăria Timişoara e cam brambureală - până se aşează lucrurile în urma noilor schimbări - şi nimeni nu prea vrea să-şi asume vreo declaraţie.

Nici măcar cei îndrituiţi, rămaşi însă pe posturi. Potrivit organizării interioare, lucrarea cu pricina ar trebui să fie responsabilitatea Direcţiei tehnice, al cărei şef este Culiţă Chiş.

Domnul Chiş, care, de dimineaţă, a fost văzut în faţa spitalului ORL, pare că are ceva probleme cu auzul. Când a fost sunat de reprezentanţii presei, a închis imediat telefonul...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu