miercuri, 8 mai 2013

Se pare ca in dispecerat functioneaza aerul conditionat :)

Cineva să le explice, primarului Robu, sau directorului RATT – Ioan Goia, că a venit vara (şi) în mijloacele de transport în comun. E NEVOIE DE CLIMATIZARE!!!

autobuze mercedes timisoara 3 300x179 Cineva să le explice, primarului Robu, sau directorului RATT   Ioan Goia, că a venit vara (şi) în mijloacele de transport în comun. E NEVOIE DE CLIMATIZARE!!!Mijloacele de transport în comun din Timişoara, sunt fără îndoială, cu excepţia tramvaielor, între cele mai moderne dintre parcurile Regiilor de Transport în comun din România, având doar câtiva ani de la achiziţie, acestea oferind totodată şi între cele mai bune condiţii de călătorie în interiorul sau în afara oraşului. Între aceste “condiţii” se găseşte şi clima, care nici la +30 de grade celsius nu e funcţională pentru că, vorba şoferului, “nu s-a dat ordin” pentru a o folosi.


Azi, în jurul orei 12:00, am fost nevoit să călătoresc cu mijloacele de transport în comun din oraş, mai exact cu un autobuz de pe linia Expres 2. Un autobuz, dintre cele mai noi şi mai moderne existent în parcul auto al Regiei Autonome de Transport Timişoara (RATT). Odată urcat în mijlocul respectiv, la staţia Cluj, cu destinaţia Calea Lipovei, am constatat cu stupoate, că, deşi în interiorul acestuia se aflau în jurul a 100 de persoane (adică era ocupat în proporţie de circa 90 %), sistemul de climatizare nu funcţiona, aerul fiind aproape irespirabil, iar pentru ca cei de la RATT să nu creadă că am inventat totul, vă dau şi numărul de înmatriculare al autobuzului împricinat: B 26 ZYV, care la ora 12:51 a ajuns în staţia “Cluj”.
După numai o staţie, adică tocmai acolo unde traficul se îngreunează datorită şantierului din zona Podului Michelangelo, o doamnă, trecută bine de prima tinereţe, întreabă şoferul: “Nu vă supăraţi, autobuzul nu are climă, nu-i daţi drumul că e prea cald?”, moment în care şoferul îşi găseşte altceva de lucru decât să-i raspundă doamnei. Femeia, vizibil afectată de condiţiile din autobuz, perseverează: “Domnule şofer, se poate să daţi drumu` la aerul condiţionat că ne e rău, geamurile sunt închise, clima nu…!”, la care a venit şi răspunsul SEC al şoferului: “Nu s-a dat ordin să folosim clima, încă”.
Ei bine, se ştie că încă din anii trecuţi, RATT-ul şi-a dotat maşinile cu sisteme de urmărire GPS, sisteme ce permit pornirea climatizării din dispeceratul central al Regiei, însă, probabil acolo, sistemul de climatizare este independent de cel conectat la GPS, iar căldura nu se simte că în mijloacele de transport în comun!
Şi în cazul de faţă, ne întrebăm, cine ar trebui să dea ordin? Primarul Robu, care circulă doar cu maşina? Directorul RATT – Ioan Goia, care, de asemenea circulă cu maşina? (maşini dotate, binenţeles cu climă). Ei bine, probabil că DA! Oameni buni, daţi drumu` la climă şi la alţii nu doar în maşinile voastre “de serviciu” că doar plătim taxe, impozite şi bilete pentru a avea un confort minim, NOI, NU VOI!!!
PS: Nu am mai menţionat în material, prezenţa boschetarilor care “emană” un parfum extrem de înţepător în mai toate mijloacele de transport în comu, şoferii şi vatmanii, care în anumite zone şi porţiuni din trasee, merg de parcă ar fi urmăriţi de poliţie, hoţii de buzunare şi mulţi alţi factori perturbatori.
Vă mulţumim! Distribuiţi articolul si prietenilor dvs.!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu