joi, 2 mai 2013

Destramarea unui mit

                  
   


RAT Timisoara este  societate fara gandire, fara  proiecte, intr-un moment crucial pentru transportul de calatori din Timisoara. Mai poate mitul ca am fost primul oras din Romania care a avut tramvaie sa mai salveze transportul cu tramvaie, nu stiu.
Cred ca trecem printr-o faza in care mituri incep sa se piarda, sa fie estompat de niste javre care zilnic ne pezinta care sunt, dupa gandirea lor bolnava, lor noile cerinte in transportul de calatori. Regretabil este ca multi tisoreni au devenit sceptici.  Nu mai au convingerea de acum zece ani ca singura solutie pentru un transport civilizat si normal ar fi tramvaiul. Aceasta varianta, probabil datorita costurilor mai ridicate, desi durata de viata este inzecita fata de celelate variante, pierde tot mai mult teren  nu doar la noi, ci si in alte orase unde chiar a fost scosa din functiune.                                                                                        Regretabil este ca in  Timisoara nu mai este entuziasmul de acum 10 ani, cand timisorenii erau entuziasti ca a fost inceputa actiunea de modernizare a liniilor de tramvai. Prostia(poate ca e un cuvant prea dur, dar acesta e adevarul)  cu care a actionat don Gigi, minciunile lansate de triumviratul don Gigi, pisculita si popa indreptate spre actiunea de modernizare a liniilor de tramvai, lovitura aplicata de popa personalului din regie prin eliminarea tuturor specialistilor incomozi, minciunile lansate in presa de pisculita &Co, au dus la oprirea actiunii, generand practic distrugerea transportului in comun cu tramvaiul. Tot acest cocktail Molotov a dus la caderea paercului de tramvaie. Acum ar trebui sa apara o schimbare la primarie, sa se adune mortii de pe camp si sa se spuna ca se doreste ca in Timisoara transportul cu tramvaiul sa fie nr.1 din Romania. Cred ca asta asteapta timisorenii. 
Si-atunci, ce facem cu Timisoara?Nu salvam nimic.                                                                     Intrebarea e adresata tuturor timisorenilor. Fiecare e responsabil sa isi spuna pasul  care are legatura cu el, cu familia lui, cu locul in care traieste si munceste.                                                                                               Timisoara trebuie sa areate ca DECEMBRIE 1989 nu a fost un foc de paie.                                      In deceniile care s-au scurs de la introducerea trmvaiului in Timisoara am reusit sa ne facem o parere corecta despre ce inseamna un transport in comun normal ecologic si civilizat.Nu trebuie sa fim prostiti cu autobuze sau microbuze.                                                                                                                                      Asta e o nebunie, nu e o solutie. Nu ofera nimic trainic.
 
TRANSPORTUL ELECTRIC CU TRAMVAIE E SINGURA SOLUTIE NORMALA

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu