sâmbătă, 21 ianuarie 2012

VA FI LEGIFERATA HOTIA?

RATT vrea sa vanda bilete la suprapret in mijloacele de transport: 5 lei calatoria! – preluat Tion

        
ReprezentanÅ£ii Regiei Autonome de Transport TimiÅŸoara pregătesc noi surprize pentru călători. Este vorba de mai multe noutăţi la capitolul tarife. Pe viitor, timiÅŸorenii ar putea să cumpere bilete ÅŸi din mijloacele de transport în comun, dar la 5 lei călătoria. Va fi o chestie noua la stat acelasi produs, la aceiasi firma va fi  vandut la preturi diferite. O chestie noua de vare se vor face vinovati nu cei ce propun (niste smenari)ci cei care vor vota aprobarea.  ÃŽn plus, se doreÅŸte desfiinÅ£area biletelor cu două călătorii.
Proiectul de hotărâre privind modificarea ÅŸi completarea tarifelor la transportul urban de călători urmează să fie supus spre aprobare la finele acestei luni în plenul Consiliului Local TimiÅŸoara. Ei vor fi vor cei care vor raspunde in fata organelor de control. Ar trebui sa-si reaminteasca proverbul “ CUM ITI ASTERNI ASA VEI DORMI”
Principala noutate este că RATT propune introducerea unui nou titlu de călătorie: biletul cu o călătorie vândut în mijlocul de transport, inclusiv expres. Măsura va fi apreciată de cei care nu se vor speria de preÅ£ul acestui bilet. „Datorită cheltuielilor suplimentare legate de distribuÅ£ia biletelor în mijloacele de transport acest tarif este de 5 lei”, se arată în referatul care însoÅ£eÅŸte proiectul de hotărâre. Dupa ce au desfintat chioscurile de vanzare a biletelor din oras, cica pentru a face economii la salarii, acum pregatesc o noua cacialma, SCUMPIREA BILETULUI VANDUT IN TRAFIC.Multa nesimtire la popa asta, in loc sa incerce sa cresaca incasarile vanzand bilete si stopand blatistii el s-a gandit sa creasca veniturile pe spinarea calatorilor constinciosi HOOOOOOOO!!!   Åži asta, în condiÅ£iile în care un bilet cu o călătorie costă, în prezent, la chiÅŸcurile RATT, 2 lei, în timp ce pentru o călătorie cu expresul timiÅŸorenii trebuie să scoată din buzunar 2,5 lei.
O altă propunere a celor de la RATT este desfiinÅ£area biletelor cu două călătorii, care costă 3,5 lei în momentul de faţă. „Tarifele călătoriilor din portofelul electronic au rămas neschimbate în scopul încurajării călătoriilor cu acest instrument modern de plată. Din acelaÅŸi motiv se propune renunÅ£area la biletul cu 2 călătorii”, se mai precizează în referatul proiectului de hotărâre.            Don Gigi de ce nu achizitionati automate de vanzare a biletelor. In statiile centrale acestea ar fi trebuit sa apara intr-un oras de ***** de foarte vmult timp.
Se propune totodată reducerea tarifului social, cel subvenÅ£ionat de la bugetul local, de la 30 la 20 de lei, în această categorie fiind introduÅŸi ÅŸi elevii din ciclul primar ÅŸi gimnazial. Acest tarif social se aplică pentru pensionari, persoane peste 70 ani, beneficiarii Legilor nr. 341/2004, 44/1994, 309/2002 ÅŸi 416/2001, angajaÅ£ii Casei Faenza, ai Salvo ÅŸi ai Serviciului de Ajutor Maltez din România, zece activiÅŸti sociali care deservesc Uniunea Pensionarilor din România, Consiliul Persoanelor Vârstnice ÅŸi Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor – Filiala TimiÅŸ, personalul O.A.D.O.R. ÅŸi alte organizaÅ£ii nonprofit de acelaÅŸi profil, cetăţenii de onoare ai TimiÅŸoarei, elevii din ciclul primar ÅŸi gimnazial ÅŸi alte categorii de persoane care beneficiază de gratuitate pe mijloacele de transport în comun din TimiÅŸoara.
Celelalte tarife pentru transportul public nu se modifică faţă de anul 2011. Consilierii locali vor avea ultimul cuvânt de spus cu privire la aceste propuneri.
Asteptam sa vedem vum vor vota alesii nostrii

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu