sâmbătă, 6 iulie 2013

Kitsch popii aproape finalizat



Voi incep prin a defini  Kitsch este un termen care provine din limba germană și denotă stil prost, de prost gust, deseori în legătură cu diletantism artistic. De obicei kitsch se folosește în legătură cu obiecte pseudo-artistice de prost gust, față de stiluri cu adevarată valoare artistică și estetica sofisticată.
Dupa parerea mea toata aceasta zarva cu muzeul tramvaielor nu va fi alceva decat o realizare tipic a popii. Sa fiu mai clar. Vor fi prezentate tramvaie, dar acestea nu vor avea pe ele nici 20% piese originale. Deci popa va realiza un kitsch veritabil pe care ilva prezenta ca "Muzeul tramvaielor". Daca asa zisul muzeu se va numi "Copiile tramvaielor care au circulat in Timisoara" am putea spne ca e OK.
Regretabil e ca popa conoaste ce insemna un muzeu al tramvaielor, avand ocazia sa viziteze un astfel de muzeu in Austria unde i s-au aratat plansele originale ale tramvaielor si i s-a spus ca pentru a avea o piesa de muzeu vagonul trebuie refacut numai cu piese autentice reconditionate de specialisti.Vazand asa zisul vagon cu cai austriacul uitandu-se la el a avut o singura apreciere KITSCH
De fapt asa zizul muzeu pe care popa il trambiteaza si despre care eu  nu cred ca se va realiza vreodata, il va reprezent6a pe popa perfect. Va fi o poleiala ieftina si de prost gust la fel cum a ajuns transportul in comun din Timisoara.

Mai jos va prezentam de pe pagina RATT modul in care se realizeaza UN KITSCH




Imagine postata
 Au mai trecut cateva zile de la postarea sasiului si vine si ziua transportatorului, deci hai sa va prezint V2 in stadiul actual (posibil sa-i mai adaug cateva detalii ulterior):

Imagine atasata: V2 2013.jpg Imagine atasata: V2 v2.jpg Imagine atasata: V2 v3.jpg Imagine atasata: V2 v4.jpg Imagine atasata: V2 v5.jpg

Cateva precizari:
-mecanismul pantografului si cel al franelor este doar de decor, nu sunt functionale.
-transmisia e lasata intentionat la vedere pentru efect vizual.
-ecartamentul este cel real (1435 mm) si de aici rezulta proportiile desenului









4 comentarii:

  1. omule, e doar un desen pe comp, nu un exponat de muzeu..

    RăspundețiȘtergere
  2. Acestea sunt imagini generate de un program de desenare asistata de calculator (CAD), nu sunt fotografii sau schite ale vreunui proiect al RATT de a construi vagoane care sa fie expuse ulterior in muzeu. Sunt doar niste "machete virtuale" si la fel ca cele reale, nu au in componenta piese originale (logic, din moment ce sunt doar machete sau desene )
    Aceste imagini sunt realizate in timpul liber si sunt rezultatul unui hobby al realizatorului si nu au pretentia de a fi copii fidele ale unui vagon real, reprezentand doar viziunea desenatorului si nimic mai mult.

    RăspundețiȘtergere
  3. Multumim domnuli de la RATT pentru comentariu. Poate are dreptate, poate nu are dreptate, dar nu sti de ce am impresia ca Kitsch-ul se va realiza

    RăspundețiȘtergere