vineri, 6 iulie 2012

Directorul RATT Ioan Goia va fi trimis in judecata pentru concedierea ilegala a 14 angajati

sursa: OpiniaTimisoarei
http://www.opiniatimisoarei.ro/directorul-ratt-ioan-goia-va-fi-trimis-in-judecata-pentru-concedierea-ilegala-a-14-angajati/06/07/2012#comment-24164
Seful Regiei Autonome de Transport Timisoara, Ioan Goia, seful de la Resurse Umane RATT si un consilier juridic au fost anchetati de politistii de la Serviciul de Investigare a Fraudelor Timis.
Oamenii legii i-au cercetat pentru uz de fals, fals in declaratii si abuz in serviciu contra intereselor persoanelor. Acum au inaintat dosarul procurorilor cu propunere de trimitere in judecata.
Goia este acuzat ca in 2008, inainte de concursul pentru ocuparea functiei,  a dat declaratie pe proprie raspundere ca este compatibil si indeplineste conditiile cerute de lege. Asta desi “suspectul detinea actiuni la o societate din Timisoara al carei obiect de activitate principal si secundar se interfera cu cel al Regiei la care suspectul devenise in mod fraudulos Director General”.
Dupa ce a ajuns director al RATT, Goia impreuna cu sefa de la Resurse Umane a RATT si consiliera juridica “au concediat abuziv 14 persoane pe diferite motive neintemeiate. Cei concediati i-au actionat in judecata pe suspecti, instanta de judecata obligandu-i pe invinuiti sa-i reincadreze platindu-le sume de bani ce au totalizat  625.610 lei, suma cu care a fost prejudiciata institutia”. Dosarul a fost inaintat procurorilor cu propunere de trimitere in judecata.
Goia trebuie sa dea socoteala ca orice cetatean pt ce a facut. Eu i-am transmis si direct nemultumirea vizavi de cum merge RATT. Acolo se impun masuri radicale. Lucrurile trebuie cunoscute in profunzime. RATT va intra in atentia mea. In septembrie vom lua masuri radicale. Nu am motive sa il demit in momentul de fata“, a declarat primarul Nicolae Robu.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu