luni, 10 octombrie 2011

DE CE DON PRIMAR NU SPUNE ADEVARUL?


DE CE DON PRIMAR NU SPUNE ADEVARUL?
 2010-01-13
Gheorghe Ciuhandu: „Acum, la început de an, vreau să iau o poziţie faţă de relatia....
..... legată de concursul de la RATT. Noi ne-am confruntat la RATT cu o situaţie dificilă, căci fostele conduceri nu au fost la înălţimea situaţiei şi s-au format o clientelă şi cercuri de interese. Când s-a ţinut primul concurs şi dl Goia a câştigat, s-a invocat o chestiune, care apoi s-a dovedit că nu era reală: dl Goia îşi declinase competenţa de acţionar la o societate comercială în timp util, doar că nu s-au întrunit acolo şi nu au operat şi transmis la Registrul Comerţului noua situaţie. S-a reluat concursul, a fost atacat din nou. Dl Goia a cerut încetarea contractului individual de muncă, am dat o dispoziţie în acest sens. Acum, la fel cu al treilea concurs. Am dat şi o hotărâre specială de Consiliu în acest sens, ca să fie lucrurile clare. Am spus să se prezinte cine vrea. Numai să fie competent. Acum, s-a atacat dispoziţia primarului prin care se constituia comisia de concurs. Aceasta a fost atacată în baza Legii 50 privind autorizarea executării lucrărilor de construcţii, nu ştiu ce legătură au una cu alta. Sper ca acest ultim concurs să fie validat şi oamenii de acolo să îşi intre în atribuţiuni. Dacă voia cineva să se prezinte la concurs, putea să o facă, dar fără relaţii, eu nu pot să nominalizez pe cineva pentru că are un carnet de partid de o anumită culoare, şi, dacă aş putea, nu aş face aşa ceva....”


Oare de ce primarul Timisoarei face afirmati inexacte, incercand sa schimbe macazul si sa denatureze  adevarul.
In cadrul concursului de la RATT exista o sentinta judecatoreasca prin care, d-nul parinte a fost eliminat din concurs, comisia urmand sa numeasca un castigator dintre ceilalti doi concurenti.
La recurs sentinta a fost casata, dar procesul nu s-a incheiat, deci este hilar de ce primaria a organizat un nou concurs atata timp cat concursul initial era contestat.
In mod normal primarul avea dreptul sa numesca o persoana care pana la finalizarea proicesului sa conduca regia.
De ce s-au tinut inca doua concursuri ramane un mister, cineva va trebui sa raspunda candva pentru acest lucru.
“Incurcate sant caile tale.... “
Dar..., caci exista un dar. Impotriva lui don parinte s-au depus mai multe plangeri penale ca urmare a actiunilor pe care le-a intreprins. Ca urmare:

-         LA DATA DE 20.03.2009 A FOST INCEPUTA URMARIREA PENALA  PENTRU COMITEREA INFRACTIUNILOR PREVAZUTE SI PEDEPSITE DE art 291,.292 C.p

  •  LA DATA DE 19.11.2010 AU FOST EXTINSEA CERCETARILE IN CAUZA DISPUNANDU-SE INCEPEREA URMARIRII PENALE FATA DE: 
  • GOIA IOAN, 
  • CRETU LUCIA, 
  • STANA LIDIA CRISTINA, 
  • CHIS CULITA
  • RADULESCU OVIDIU ANDREI 

SUB ASPECTUL COMITERII INFRACTIUNII DE ABUZ IN SERVICIU CONTRA INTERESELOR PERSOANELOR, ABUZ IN SERVICIU CONTRA INTERESELOR PUBLICE, EVAZIUNE FISCALA SI FALS INTELECTUAL. Doi dintre cei nominalizati AU FOST MEMBRI IN PRIMA COMISIE DE       EXAMEN.

PANA LA FINALIZAREA ANCHETEI INCA NIMENI NU ESTE VINOVAT, DAR OARE PRIMARIA NU AR TREBUI SA SE AUTOSESIZEZE SI SA-I  SUSPENDE PE CEI IMPLICATI  PANA LA FINALIZAREA ANCHETEI?
DON PRIMAR NE VA DA SIGUR UN RASPUNS COMPETENT. Oare???

Pentru a nu fi acuzati ca va dezinformam anexam adresa  Parchetului


Un comentariu:

  1. Salut, permiti cateva sugestii?

    Nu mai folosi fonturi si marimi diferite cand scrii. E incredibil de greu de descifrat, in special cand textul este putin pe un rand. Foloseste o singura dimensiune pentru text, eventual cresti putin marimea la subtitluri. Ai exemple in presa de calitate.

    Exprima-te coerent, fara prescurtari, glumite, porecle. Spune Goia cand te referi la Goia, nu "don parinte" - un om venit din greseala pe pagina asta habar n-are si n-are cum afla la cine te referi. Nu-i nici macar amuzant, ca gluma. La fel, nu-i amuzant sa tot zici "don primar". Grija la semnele de punctuatie, (?) dupa o propozitie interogativa, spatiu dupa punct, chestii de baza. Ah, si foloseste marcajul specific pentru citate (ghilimele, spatiere la dreapta), sigur ai asa ceva in panoul de editare cand scrii un articol.

    Spor la jurnalismul cetatenesc ce-l practici, subiectele-s interesante da' redactarea groaznica :)

    RăspundețiȘtergere