miercuri, 26 octombrie 2011

CLT a votat fondurile necesare pentru ca don parinte Goia cel mic sa continue procesul de distrugere a transportului in comun.

"La colt sta Nelu, zis Rinjitu
 Face gargara cu sodou
 E plin de fire rosii
 Si-inca miroase a depou"


CLT a votat fondurile necesare pentru ca don parinte Goia cel mic sa continue procesul de distrugere a transportului in comun. FELICITARI!
Sa vedem cum se va plati factura catre ENEL. In facturi emise lunar pe langa consumul de energie electric au fost calculate si penalizarile de intarziere la plata respectiv de prognoza eronata a consumului. In conformitate cu dispozitiile legale existente, pentru firmele de stat, orice penalizare existenta la o factura trebuie motivata, iar apoi recuperata de la persoanele care se fac vinovate de aparitia ei.
Dupa cunostintele noastre pana la aceasta data la factuirile emise de ENEL, penalizarile au fost platite cu nonsalanta din banii publici. Asteptam sa afam parerea Curti de Conturi si a Garzi Financiare deoarece primaria nu are nici o parere.
Don parinte Goia cel mic, in pozitia de „Cainele Domnului” (a se citi articolele anterioare) este cel care taie si spanzura in regie. Una din actiunile lui a fost si aceea de a distruge compartimentul energetic al regiei( uraste la nebunie fosti energetici al firmei).                     
In cadrul unei firme preponderent cu caracter electric este penibil ca numarul inginerilor de profil sa fie de 2, dar ce ce conteaza specialitatea unora cand don parinte este autotstiutor iar masurile luate de el sunt exceptionale. Parca am mai auzit despre cineva care se comporta la fel J.


Primaria municipiului Timisoara a cheltuit in perioada 1986-2006,  pentru modernizarea transportului in comun cu tramvaiul 40,000,000.00 euro. Pentru cei care nu stiu va informam ca folosind aceste fonduri 20,000,000  euro de la BERD cu termen de restituire in 20 de ani si 20,000,000 euro de la guvernul Romaniei si primaria Timisoara sau modernizat :
-          40 km linie cale
-          intersectiile importante
-          40 km fir contact
-          cablurile de medie tensiune (10kV)
-          circa 80 km cabluri de joasa tensiune(600 V curent continu)
 Sincere felicitari echipei care au condus primaria in acea perioada.

Necazul este ca dupa 2008, data cand a venit la conducere a don parinte Goia mentenanta aferenta  acestor lucrari a fost ZERO. In gandirea INTELEAPTA a lui „daca 10 ani nu se cheltuie nici un leu investitiile pot fi casate si nu e nici o pierdere”.

Rezultatele nu au intarziat sa apara:

-           s-a defectat toate macazele automate. Nu mai functioneaza nici comanda nici semnalizarea, cu grave consecinte asupra sigurantei circulatiei.
-           s-au distrus cabluri de medie si joasa tensiune, cabluri care au fost abandonate. In RATT s-a desfintat echipa de interventie la cabluri si au fost casate toate echipamentele aferente.
-          intersectiile sunt intr-un grad avansat de uzura cu posibilitatea aparitiei unor deraieri
-          in linia cale a aparut uzura ondulatorie, ca urmare a crescut zgomot, iar materialul rulant se degradeaza mai rapid.
-          sistemul de izolare a liniei (masticul bituminos) este puternic avariat. Conform instructiunilor primite de la furnizori la 3 ani acesta trebuie schimbat. 
In magaziile regiei exista tone de mastic neutilizat.
-          intersectiile retelei de contact prezinta uzuri pronuntate.

V-am prezintat aceste aspecte pentru a intelege cum  sunt aruncate la groapa de gunoi fondurile europene, pentru care primaria plateste si plateste pana in anul 2020 datoriile de la BERD .

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu