vineri, 6 aprilie 2012

„ NOI VREM DEMOCRATIE DAR NU PENTRU CATEI”

Căţeii, boii, dulăii şi masculu` Alfa

Malin Bot

Legea e o barieră peste care sar dulăii, pe sub care trec căţeii şi în faţa căreia se opresc boii. Ăsta e principiul după care funcţionează lucrurile în Timişoara, la capitolul urbanism.
Căţei sunt, în Timişoara, toţi bulibaşii care şi-au tras palate cu turnuleţe sau au modificat vilele şi palatele din zona centrală, trecând pe sub lege prin metode numai de ei ştiute. Toţi italienii care au vopsit în culori fistichii faţadele din zona istorică şi toţi şmecherii care au ridicat blocuri între case. Un căţel deştept e afaceristul care a construit ditamai hardughia din sticlă în faţa Operei şi ne-a umplut centrul oraşului cu miros de shaorma şi alte arăbisme.

Boi sunt cei 65 de timişoreni care şi-au luat amenzi aprige de la primărie, inspecţia în construcţii şi poliţia comunitară pentru că au făcut lucrări fără autorizaţie de construcţie. Au simţit pe propria piele şi în propriul buzunar că nu e Timişoara sat fără câini, în care fiecare face ce vrea. Legea i-a oprit din lucrări, ca o barieră ferm închisă.Şi acum să vă spun despre dulăi.

Dulăii trăiesc într-o haită, cea mai tare haită: Primăria Timişoara. Mascul „Alfa” e însuşi primarul, care s-a apucat să renoveze pe interior „bârlogul” haitei, clădire monument istoric. Credeţi că s-a deranjat masculul Alfa să ceară aprobare de la Comisia de Monumente ? Nici vorbă.

Dulău fiind, în oraşul pe care l-a marcat deja de mii de ori la colţuri, primarul s-a apucat de renovare fără nicio aprobare. Nici măcar autorizaţia de construcţie pe care putea să şi-o dea singur, nu s-a deranjat să şi-o ceară, el lui însuşi. Măcar aşa de formă, ca să mimeze respectarea legii. Doar e dulău, nu se opreşte el în faţa barierei. Sare ca un şmecher Alfa peste ea.
 
Intrebat ce e cu lucrările fără autorizaţie din primărie, unul dintre căţeii din haita dulăului Ciuhandu, purtător de cuvânt, a mârâit sec: „Nu e nevoie!”. Normal că nu e nevoie, că nu e bou primarul să respecte legea, tocmai el, ditamai dulăul Alfa.


Sloganul lui Don Gigi,
„ NOI VREM DEMOCRATIE DAR NU PENTRU CATEI”

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu