duminică, 27 mai 2012

Despre popa


       Epigrama pentru popa – Pastorel Teodoreanu
                              Oare nu-ţi mai aminteşti,
                              Vorba din bătrâni lăsată?
                              Din beţie te trezeşti,
                              Din prostie niciodată.

 Citind presa timisoreana imi intaresc convingerea ca multe foi au contracte cu popa, avand unicul scop CA PRIN ANUMITE ARTICOLE sa-l prezinte intr-o lumina cat mai ROZA. Acesti asa zisi ziaristi preiau o informatie banala pe care o publica  transformad-o  in cea mai mare bomba.                                                                                Zilele trecute eram informati ca popa "a montat   14 lămpi cu LED-uri şi celulă fotovoltaică pentru sporirea vizibilităţii şoferilor pe timp de noapte sau pe vreme înnorată în apropierea trecerilor de pietoni şi patru indicatoare luminoase cu LED-uri şi celulă solară, dispozitive suplimentare pentru sporirea vizibilităţii conducătorilor auto la semnele de „Cedează trecerea” şi „Stop”.  Intradevar realizare MAREATA, o realizare indrazneata, o adevarata premiera pe plan mondial, pentru care ni se spune ca popa a platit a platit 80.000 lei.                                                                                              Articolul devine hilar cand suntem informati de autoritatile locale, probabil de marele expert pisculita, ca  "producătorul oferă o garanţie de doi ani şi asigură o durată de funcţionare de 25 de ani în condiţii de eficienţă maximă".                                                 Necazul este ca asa zisul ziarist uita sa se precizeze  care sunt cerintele de exploatare si mentenanta ale producatorului, deoarece  sigur in mai putin de 6 luni datorita politicii popii de a nu efectua mentenanta vor aparea probleme – “costa bibicule, costa”                                                                                                                                                Deranjant  este ca, asa zisi ziarisi, vin cu informatia bomba, dar uita de problemele de zi cu zi. Nu-l intrabe pe popa, pe piscilita sau Dumnezeu stie pe cine CAND:
-       Se vor repara macazele automate din intersectii ? Suntem de rasul curcilor ca la mai putin de 5 ani de la punerea lor in functiune macazele sa nu mai functioneze.
-       Se vor repara ungatoarele automate din intersectii? Hilar  este ca popa si-a luat doctoratul cu subiectul “Contactul Roata Sina”, dar se pare ca nu-l intereseaza ca ungatoarele nu mai functioneaza de aproape 3 ani, iar uzura materialului rulant  in intersectii este foarte mare. Prin aceasta se adevereste ce se vorbeste prin targ,  ca popa singura  tangenta pe care popa a avut-o cu teza de doctorat a fost in moment cand a dus-o  la legat J
-       Cand se vor repara sistemele de incalzire a macazelor in perioada rece ?
-       Cand se ca scoate uzura ondulatorie din linia cale folosind vagonul polizor care zace bine mersi in depoul din Dambovita?
Si aici am vorbit numai de lucrarile necesare a fi executate la cei 40 Km linie cale modernizati. Am pus aceste intrebari deoarece cu 80.000 lei cheltuiti pe niste lucruri care nu erau absulut necesar s-ar fi putut ececuta repararea problemelor ridicate mai sus.

Sa vedem ce ne va aduce noua conducere care va urma la primarie, 
Sa vedem daca va anunta  DNA sa inceapa o ancheta asupra modului in care  a fost compromisa o investitie de 40.000.000 euro prin neefectuarea lucrarilor de intretinere si mentenanta solicitate a fi executate.
Prin disparitia din primarie a lui don Gigi si a intregii grupari mafiote conduse de el  probabil ca se va incerca o revenire la normal in transportul in comun.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu