luni, 21 mai 2012

Primarul Noptii


Adrian Orza, primarul noptii

20 Mai 2012 / de: Ino Ardelean

Mare bucurie mare, zilele trecute, prin primărie, sediul PNȚCD, atârnători de bugetul municipalității, cojocari, ciupi, junii, chișculiți, Cruzeiros, Drufec, Rosign etc. Bucurie la care s-a prins, după ora 10 sau 11, când a ajuns la lucru, și viceprimarul Adrian Orza. Noaptea, hora veseliei a continuat prin cluburile din oraș.
De unde atâta joc și voie bună? Simplu, potrivit unui portal național de știri, Orza ar urma să fie viitorul primar al Timișoarei, pe baza unor sondaje anonime și – foarte probabil – orale, precum folclorul. Eventual, făcute prin cluburile de noapte timișorene, respondenți fiind cocalarii și pițipoancele care colcăie prin astfel de stabilimente. O veste tristă însă pentru Orza: indivizii ăștia nu votează decât dacă le deschizi urnele pe la două sau trei noaptea, după una sau două linii albe sau câteva fumuri de iarbă maronie.
Fiindcă, se știe, Orza e un tip monden, care semnează fest prezența în cluburile timișorene. La urma urmei, e treaba lui, e necăsătorit, fiind proabil cel mai râvnit burlac timișorean. (În urmă cu ceva timp își disputa titlul cu fostul prefect Ovidiu Drăgănescu.) O mică problemă ar fi faptul că, din cauza nopților pierdute, vine mai greu la birou. Și poate de aici și faptul că una din direcțiile pe care le coordonează, cea de Mediu, face cele mai extravagante (eufemistic vorbind) cheltuieli din banul public. Exemplele sunt celebre: bolovani din Grecia, salcâmi din Olanda, aduși gata ofiliți, mini-trenuleț din Elveția cu 85.000 de euro etc.
Însă un lucru merge bine în Timișoara, și poate i se datorează taman lui Orza. Și anume, dacă Primăria Timișoara se poate lăuda cu ceva, sunt cluburile din oraș. Marea majoritate ridicate pe spațiu public. Afirmând că va continua proiectele începute de Gheorghe Ciuhandu, Orza poate chiar la acest lucru s-a referit, respectiv că o să dea dea cluburi de noapte la tot cartierul. Iar el va fi primarul nopții. Iar dacă după 10 iunie nu prinde nimic, nu-i nicio problemă, poate să se înscrie și la emisiunea TV „Burlacul”. Numai să nu se facă filmări înainte de 10-11 dimineața.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu