joi, 22 septembrie 2011

INCURCATE SUNT CAILE lui don parinte (Goia)


INCURCATE SUNT CAILE lui don parinte (Goia)

Pentru a intelege mai bine ce s-a intamplar la RATT vom publica doua articole care in anul 2009 prezentau aspect legate de modul in care don parinte a fost numit de primarie director general la RATT.
Bottom of Form
28/08/2009
“Renaşterea bănăţeană” a prezentat, în urmă cu două săptămâni, condiţiile dubioase instituite pentru concursul vizând funcţia de director general al Regiei Autonome de Transport Timişoara (RATT).
Atât de atent selecţionate au fost condiţiile care trebuie îndeplinite, încât cu greu s-ar putea găsi un alt candidat în afara lui Ioan Goia actualul director tehnic, persoana căreia pare să-i fie dedicată regia.
Iată că a ieşit la iveală un element de-a dreptul senzaţional, un motiv suficient pentru a putea spune că avem de-a face cu un concurs aranjat.
Anul trecut, din comisia de examinare a făcut parte şi Culiţă Chiş, directorul Direcţiei transporturi din Primăria Timişoara, situaţie care pare a se repeta şi peste patru zile, când are loc consursul de la RATT.
S-a tot vorbit că directorul Chiş, care supervizează activitatea RATT, ar fi foarte bun prieten cu Goia şi din acest motiv l-ar fi susţinut inclusiv la concurs, un bonus al lui Goia pentru sprijin fiind desemnarea lui Ovidiu Rădulescu (alt prieten de-al lui Culiţă Chiş) ca director adjunct al RATT.
“Sunt doar vorbe, e normal să aibă o relaţie civilizată”, au replicat cei care sunt de partea celor doi, susţinând că Goia şi Chiş nu au decât o relaţie profesională şi că directorul din primărie nu avea nici un motiv să-l susţină pe Goia la concursul de anul trecut.
Praf în ochi! Cei doi deţin împreună un teren de 10,75 hectare la Bencecu de Sus,  Ioan Goia precizând  cât se poate de clar această situaţie în declaraţia sa de avere!
Mai abil, Culiţă Chiş nu procedează la fel şi face un artificiu în declaraţia de avere: împarte suprafaţa pe jumătate şi declară doar partea lui şi a soţiei, omiţându-l pe Goia.
Fireşte, nu e nimic necurat ca două persoane să cumpere împreună un teren, dar situaţia se schimbă atunci când unul dintre asociaţi ajunge să-l examineze pe celălalt, iar la mijloc e vorba de păstorirea banilor publici.
Rămâne de văzut dacă primarul Gheorghe Ciuhandu îl va mai desemna pe Culiţă Chiş în comisia pentru examenul din 2 septembrie, la care un latifundiar va trebui să-şi examineze asociatul.
SILVIU FLORESCU Sursa: Renasterea Banateana
Vezi cele doua declaratii de avere de pe citeul primariei: GOIA IOAN si CHIS CULITA
(ATENTIE LA RUBRICA DE TERENURI)
17/08/2009 la 22:44 | Postat in Din TM | Lasă un comentariu
“La Regia Autonomă de Transport Timişoara (RATT), asistăm la o telenovelă care pare fără de sfârşit. Lupta pentru şefia instituţiei este departe de a se încheia, iar noul concurs anunţat pentru ocuparea funcţiei de director general al regiei nu face decât să agite şi mai mult spiritele. Concursul din 2 septembrie a fost organizat tocmai pentru a se înlătura starea de interimat, începută o dată cu litigiile în care a intrat instituţia cu fosta conducere. Însă, şi de data aceasta, există semne de întrebare în ceea ce priveşte corectitudinea desfăşurării examenului, aşa cum s-a întâmplat şi la cel de anul trecut, de la care au plecat toate scandalurile ulterioare. Nici de data aceasta, procedurile şi criteriile de evaluare nu au fost aprobate de consiliul local, aşa cum prevede legea în cazul numirii conducătorilor instituţiilor şi serviciilor de interes local. Explicaţia oferită de municipalitate este că RATT este regie autonomă, nu societate comercială, nesupunându-se regulilor instituite, bunăoară, la Colterm sau Aquatim. Problema e că tocmai acest motiv a fost invocat de prefect, atunci când a atacat dispoziţia de numire a managerului RATT, deşi ştia că e vorba de o regie autonomă. În plus, condiţiile impuse celor care doresc să participe la examen limitează extrem de serios numărul participanţilor, încât cu greu se va putea găsi o persoană care să le poată îndeplini, exceptându-l, fireşte, pe Ioan Goia (foto), fost director general, actualul director tehnic. Candidatul trebuie să aibă o vechime în specialitate de minimum 12 ani şi cel puţin 10 ani vechime în funcţii de conducere. S-ar putea spune că, în afară de Goia, şi o parte a foştilor directori s-ar putea prezenta la concurs. Numai că intervine o condiţie făcută parcă anume ca să-i ţină departe de RATT pe cei care nu au mai fost agreaţi. Candidatul trebuie să prezinte o recomandare de la ultimul loc de muncă, care să cuprindă în mod obligatoriu caracterizarea profilului profesional şi moral al persoanei respective şi referinţe profesionale favorabile de la ultimul loc de muncă sau de la manageri ori administratori ai unor societăţi comerciale sau regii autonome cu profil identic sau asemănător cu cel al RATT. Cu alte cuvinte, de pildă, dacă Eugen Stănescu, fost director RATT, care se află în litigiu cu Ioan Goia, ar dori să participe la concurs, trebuie să primească referinţe pozitive de la… Ioan Goia! E drept, Goia este doar director tehnic, directot general fiind Marcel Nicola, dar adevăratul conducător rămâne Goia, care, dealtfel, şi semnează o mulţime de documente în locul lui Nicola. Va fi interesantă şi componenţa comisiei de examinare, dar şi traseul ulterior al unor membri ai acesteia, având în vedere că unul dintre foştii examinatori de la concursul de anul trecut, Ovidiu Rădulescu, a ajuns, după doar câteva luni, director adjunct la RATT!”
Se pune intrebarea daca numirea a fost legala deoarece impotriva lui don parinte(GOIA) la data numiri era deschisa o actiune judiciara pentru fals si uz de fals la primul examen. 
Actiunea nu este inca finalizata !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu