sâmbătă, 22 septembrie 2012

Afara-i vopsit gardul , inautru-i leopardul


Tramvaie de epoca si gunoaie la muzeul RATT



Ziua Portilor Deschise la muzeul RATT Tramvaie de epoca si gunoaie la muzeul RATT
scris de Alina Strugariu - Câţiva bunici nostalgici şi copii însoţiţi de mămici au admirat vineri tramvaiele de epocă de la depoul Regiei Autonome de Transport Timişoara de pe bulevardul Take Ionescu. A fost Ziua Porţilor Deschise la aşa-zisul Muzeu al Transportului Public sau al Tramvaielor de la RATT.

Timişorenii au putut vedea vagoanele de epocă vineri între orele 10.00-15.00, când a fost Ziua Porţilor Deschise la Muzeul Transportului Public „Corneliu Mikloşi” de pe bulevardul Take Ionescu nr. 56, eveniment organizat în cadrul Săpămânii Mobilităţii Europene. Nu mulţi s-au înghesuit însă să vadă bătrânele tramvaie de la depoul RATT, garate într-o hală cu pereţi murdari şi scorojiţi, departe de ideea unui muzeu adevărat, chiar dacă evenimentul a fost anunţat în cadrul programului organizat de primărie cu ocazia Săptămânii Mobilităţii.
Printre vagoanele Gemene fabricate în 1927, vagonul platformă produs la începutul anilor 1900 la Viena şi replica primului tramvai tras de cai, timişorenii au avut ocazia să vadă şi tramvaie vechi transformate în… depozite de gunoi la depoul RATT.
popa este adeptul proverbului "Afara-i vopsit gardul, inauntru-i leopardul"                                Pornind de la acest proverb vorbeste sau mai exact bate campii despre muzeul tramvaielor de mai bine de 4 ani, dar rezultate 0. Gargara practicata de popa e menita sa permita ascunderea porcariile facute in depoul din Take Ionescu  :
      -   80% din teren a fost cedat in baza unui act fals intocmit de popa
      -   In depou si cladirile aferente in perioada 2008 -2010 s-a modernizat instalatia termica. S-a realizxat un punct termic si au fost schimbate retelele si corpurile de incalzire. Stupoarea a fost maxima cand in acest an o parte a caldirilor au fost daramate. Paguba nu a calculat-o nimeni dar subsemnatul o estimeaza la cel putin 200.000 euro.
      -  prin desfintarea depoului din Take Ionescu costurile cu energia electrica in transportul eledctriccu tramvaie au crescut cu cel putin 12%.
     -   popa bate toba pe asa zisul "muzeul al tramvaielor" pentru a nu fi cercetat penal pentru lucrarile de modernizare efectuate in zona depoului cu fonduri europene. Lucrari de peste500.000  in acest moment stau inutile si nefolosite ( ungatoare automate, macaze mecanice, linie tramvai, fir aerian, stalpi si cabluri electrice)   






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu