duminică, 16 septembrie 2012

Ce-i lipseste chelului? Tichie de margaritar




In sedinta Consiliului Local Timisoara de vineri 14.09.2012. pe ordinea dezi a fost si punctul:

Extinderea retelei de troleibua la Ghiroda si Dumbravia

Nu comentez ce s-a discutat in sedinta CLT dar as dori sa transmit domnilor consilieri cateva aspecte, constatate de subsemnatul, legate de aceste lucrari.

Acum cand fondurile de investitie  apar si dispar la fel ca jetonul de la alba-neagra,  nu cred ca ar trebui sa cheltuim 6 - 8.000.000 euro pentru ceva care poate avea  rezolvarea fara nici o cheltuiala. Actualele troleibuze  pot sa functioneze atat pe motor electric cat si pe motor termic. In consecinta se poate face legatura atat cu Ghiroda cat si cu Dumbravita fara a face nici o investitie. In Timisoara troleibuzele  pot circula pe motor electric, iar in afara Timisoarei pe motor termic.                                                                                                                                                        Prin neexecutarea acestor  investitii am avea fonduri si am putea:

1.   ridica un nou depou de tramvaie in bucla de la IOT, sau                                                                     2.   modetniza 8 km linie detramvai ( linie cale, fir aerian, stalpi, cabluri electrice)  sau                            3.   moderniza depoul din Danbovita si pe cel din Take Ionescu. 

 iar apoi, ne putem gandi si la tramvaie noi moderne, dorite in circulatie de timisoreni .
                                        
Dupa umila mea parere, realizarea retelelor de troleibuzla Ghiroda si Dumbravita ar echivala cu o tichie de margaritar pe o chelie anosta :).


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu