joi, 20 septembrie 2012

Soluţie de la Berlin: tramvaiele vechi din Timişoara vor fi recondiţionate


Primăria din Cluj a achiziţionat tramvaie din Polonia  20 septembrie 2012, 11:54 |  Autor: Ştefan Both
Pe lângă repararea vechilor tramvaie care circulă la Timişoara, fabricate în anii 60-70 în Germania şi Franţa, municipalitatea va cumpăra şi zece tramvaie noi
Primarul Timişoarei, Nicolae Robu, a revenit de la Berlin, unde a fost la cel mai mare târg de tramvaie din lume, cu soluţia pentru modernizarea depoului RATT. Edilul susţine că a avut discuţii cu o serie de firme care se ocupă de repararea şi recondiţionarea tramvaielor vechi, astfel că urmează ca primăria să facă un contract cu unii dintre ei.

“Este cea mai bună soluţie. Refacerea unui tramvai mai vechi costă câteva sute de mii de euro, nu milioane, cât costă un tramvai noi
Recondiţionare unui tramvai înseamnă aducerea lui la standarde moderne, cu aer condiţionat şi cu toate dotările unui tramvai noi. Din cel vechi rămâne practic doar partea de metal şi boghiul”, a declarat Nicolae Robu.

Municipalitatea va achiziţiona în 2013 şi zece tramvaie noi nouţe.  În Timişoara circulă tramvaie fabricate în anii 60-70 în Germania şi Franţa, multe dintre ele fiind deja depăşite.
In sfarsit o parere obiectiva a unui om politic, primar, despre transportul in comun din Timisoara. Poate nu toti cititorii blogului imi vor impartasii entuziasmul, dar doresc sa le transmit ca a cumpara tramvaie noi inainte de a avea un depou modern si performant si de a continua modernizarea liniilor detramvai ar fi echivalent cu a da foc la euro in piata publica.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu