marți, 25 septembrie 2012

Porcariile nu pot fi ascunse la nesfarsit


Nicolae Robu



Inca de anul trecut in blog nostru faceam referire la faptul ca primaria Timisoara uita  sa-si plateasca  gratuitatile catre  RATT, iar popa desi nu are fonduri pentru mentinerea pe linia de plutire a firmei tace ca porcu-n cucuruz.                                                                                                                                                  Problema a aparut inca de la primul concurs sustinut la primarie, cand don gigi, cu nonsalanta, a precizat ca postul de conducere in cadrul RATT va fi obtinut de persoana care se angajeaza sa conduca firma fara a primi toate subventiile legale aprobate de catre CLT. Dintre cei trei candidati prezenti la concurs doar popa a acceptat acest angajament ceilalti dou precizand ca e imposibil sa conduci in acest fel RATT cand electoral sau acordat o multitudine de gratuitati si cand cel putin 30% dintre calatori nu perforeaza bilete. Cei doi candidati au precizat ca acest lucru va duce la falimentarea regiei.                                                                                                                                                   Domnul primar Robu ar trebui sa stie ca in apropierea dumnealui, in fosta Directie deTransport sunt personaje care au acelasi comportament cu IUDA si care cunosc problema pe care dumnealui a aflat-o acum de la Curtea de Conturi.                                                  O alta informatie foarte interesanta, care ar trebui analizata este faptul ca in consiliul de administratie al RATT a fost si este si acum doamna Mihaela Marza.  In acest caz domnul primar nu ar trebui sa se intrebe de ce Control intern în Primăria Timişoara, referitor la RATT practic nu a existat”,                                                                                                                                                     De asemenea ar trebui instintata Curtea de Conturi pentru a analiza modul in care RATT a platit facturile catre ENEL, distribuitorii de combustibil (au fost mai multe firme deoarece popa le-a tras clapa), EON GAZ, AQUATIM, CALOR deoarece conturile regiei sunt  blocate de Ministerul de Finante ca urmarea datoriilor imense pe careRATT le are la la stat.   Din cea ce am auzit multe dintre aceste plati au fost facute de primaria Timisoara, informatia TREBUIE VERIFICATA.                                                                                                                                         Interesant cine va plati ilegalitatile comise de celebrul triumvirat don gigi, popa si inca un personaj de seama din primaria Timisoara, deoarece nu cred ca e normal ca penalitatile sa fie suportate de timisoreni !!!

Articol aparut azi in ziarul TION, care din pacate este scris in aceiasi maniera copy paste.  

Probleme cu actele contabile ale Primăriei Timişoara. Primarul Nicolae Robu a dezvăluit, marţi, că reprezentanţii Curţii de Conturi au descoperit la ultimele controale la primărie facturi în valoare de 137 de milioane de lei emise de RATT care nu au fost înregistrate în contabilitatea instituţiei. Municipalitatea are o datorie de 137 de milioane de lei la RATT pentru subvenții.
Edilul a afirmat că aceste facturi erau pentru subvenţionarea gratuităţilor la transportul public aprobate de consiliul local pentru pensionari, elevi şi multe alte categorii de persoane.
„Tocmai s-a încheiat una din misiunile de control ale curţii de conturi, iar una dintre concluzii e că Primăria Timişoara a greşit grav în relaţia cu RATT înregistrând la registratură facturi de 137 de milioane şi neînregistrându-le în contabilitate. În momentul în care eu voi dispune înregistrarea în contabilitate a acestor facturi Primăria Municipiului Timişoara va avea peste noapte o datorie suplimentară de 137 de milioane de lei. Vorbim despre facturi emise în ultimii cinci ani, în principal legate de subvenţii. Regia ar fi trebuit să încaseze aceşti bani ( un ziarist adevarat ar fi incercat sa afle cate solicitari a facut in scris goia catre d-nul prinar Cihandu pentru recuperarea banilor. Rezultatul ar fi fost 0, deoarece unul se facea ca plateste iar celalalt conform intelegerii nu solicita nimic) Control intern în Primăria Timişoara practic nu a existat”, a declarat Robu.
Primarul spune că fosta conducere a municipalităţii ar fi trebuit să clarifice situaţia acestor facturi la momentul potrivit, să le înregistreze în contabilitate sau să le respingă argumentat dacă era cazul, iar reprezentanţii RATT ar fi trebuit să nu se complacă în acestă situaţie

La RATT nu avem un management corespunzător şi se face multă risipă, dar regia nu ar fi fost în situaţia critică în care se află azi dacă relaţia primăriei cu RATT ar fi fost una corectă. (Stimata ziarista ar fi trebuit sa caute,sa cerceteze si ar fi aflat ca Goia respecta intelegerea cu primarul Ciugandu, neinteresandu-l transportul in comun din Timisoara)  RATT ar fi trebuit să nu se complacă în această situaţie de a transmite la nesfârşit facturi care nu sunt onorate, conducerea RATT a văzut că trece timpul, ar fi trebuit să vadă că se cumulează sume facturate şi neîncasate, că sunt facturi emise care nu se încasează. Facturile ar fi trebuit înregistrate în contabilitate sau respinse. (…) S-au dat gratuităţi fără ca primăria să vireze aceşti bani. Curtea de conturi a sesizat un act de indisciplină contabilă, facturi de 137 de milioane de lei neînregistrate în contabilitate. Primăria are o datorie de 137 de milioane la RATT, trebuie să găsim o soluţie pentru stingerea acestor datorii”, a adăugat Robu. Întrebat dacă primăria dispune de aceşti bani, edilul a răspuns: „Ooo, dacă i-am avea ar fi extraordinar”. Primarul a dat însă asigurări că nu se vor reduce gratuităţile acordate populaţiei pentru transportul public.
Conducerea RATT a refuzat să comenteze această situaţie.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu