duminică, 2 septembrie 2012

Amintiri , Amintiri...


Amintiri despre un depou de tramvaie 

Din biroul sau, popa vede zilnic asa zisul depou.
                                                                            Depoul din Take IONESCU 83 a fost realizat in anul1927, fiind la acea data unul dintre cele mai moderne depouri din Europa. Pana prin anii 1950 aici a fost si depoul de troleibuze.                                                                                                                          
                                                                                                                                                                      Depoul a fost construit pentru  a putea gara 50-60 trenuri tramvai. Cladirea are 6 linii de garare, pe fiecare linie putant intra doua trenuri (vagon remorca).                                                                                                                                                    
    Intrarea in depou se facea printr-un bloc de macaze actionat mecanic (exista si acum)
    Prin anii 1970 la dispozitia conducerii dela aceea vreme s-a realizat un turn de supraveghere a intregului depou, care insa, datorita conditiilor meteo deosebite vara canicula si iarna ger  nu a functionat. Singurul personaj care apreciaza acesta constructie gen struto-camila este popa.
     
   Pana in 2008 Biserica nu a perturbat  functionarea depoului., dar din acel an a aparut pe scena Nelutu zis popa, care inscris la teologie, ca un soldat neinstruit al Domnului a inceput distrugerea.  
Folosindu-se de don gigi   si inseland CLT,  popa a inaintat catre primarie o asa zisa adresa din partea regiei prin care se mentiona ca “regia nu are nevoie de terenul de garare a tramvaielor din Take Ionescu 83”. Prin acesta adresa, un fals ordinar, deoarece Nelutu nu avea nici o imputernicire pentru a inainta o astfel de solicitare a fost inchis depoul din Take Ionescu 83.                                   Pe fostul teren de garare a tramvaielor s-a mai construit o casa parohiala, se zice ca popa are un apartament acolo si alte acareturi bisericesti (exista o constructie care a inceput in 2009 si estetot la stadiul fundatiei)

     

Depoul a murit, traiasca muzeul tramvaielor J (un alta tembelism al popii)


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu