joi, 8 martie 2012

Si in Timisoara avem Curtea de Conturi?


EXCLUSIV Salarii de merit ilegale la Primăria Timişoara. Şefii cu "merite deosebite" dau banii înapoi

8 martie 2012  Autor: Daniel Dancea  





 

Primaria Timisoara


Primăria TimiÅŸoara „fierbe” din nou. Mai mulÅ£i funcÅ£ionari, în special ÅŸefi, care au primit salarii de merit, trebuie să dea banii înapoi. Surse importante din primărie au declarat că banii au început să fie deja retraÅŸi din salarii.
Un control al CurÅ£ii de Conturi, la Primăria TimiÅŸoara a scos la iveală faptul că unii funcÅ£ionari au primit salarii de merit ilegale. Surse din primărie susÅ£in că doar ÅŸefii ÅŸi subordonaÅ£ii cu pile ar fi primit astfel de drepturi băneÅŸti. „De regulă salariile de merit se acordă de ÅŸefii ierarhici unui număr de angajaÅ£i din subordine”, a explicat procedura ÅŸeful de sindicat, Tiberiu Negrei.
ÃŽn urma controlului de la Primăria TimiÅŸoara, Curtea de Conturi a emis o decizie de imputare a banilor plătiÅ£i ilegal. JuriÅŸtii Primăriei TimiÅŸoara nu au stat pe gânduri ÅŸi, conform tradiÅ£iei, au atacat decizia CurÅ£ii de Conturi în instanţă. Procesul este pe rol, dar până la finalizarea lui, primarul Gheorghe Ciuhandu a emis un ordin prin care fiecare angajat care a primit banii, trebuie să îi returneze. „Ne judecăm în instanţă cu Curtea de Conturi, dar pentru că nu e suspendată decizia, trebuie daÅ£i banii înapoi”, a spus secretarul Ioan Cojocari. Acesta a mărturisit că inclusiv el trebuie să returneze salariile de merit. ÃŽntrebat ce sumă i s-a imputat, secretarul a întrerupt discuÅ£ia brusc: „sunt în ÅŸedinţă ÅŸi nu mai pot vorbi”.
Liderul sindicatului din Primăria TimiÅŸoara, Tiberiu Negrei, susÅ£ine că membrii sindicatului încă nu i s-au adresat pentru a fi apăraÅ£i. „Măsura domnului primar nu cred că este corectă ÅŸi legală. Este o contradicÅ£ie, din moment ce decizia CurÅ£i de Conturi a fost atacată în instanţă”, a spus Tiberiu Negrei.
Suma plătită pentru salariile de merit şi persoanele care au beneficiat de bani este încă necunoscută, purtătorul de cuvânt al Primăriei Timişoara, Flavius Boncea, neputând fi contactat.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu